Mondhygiënist

Mondhygiënist Leiden

Om voor een optimale mondhygiëne te zorgen, verwijst onze tandarts u in sommige gevallen door naar de mondhygiënist/ paro-preventie . Het laten reinigen van uw gebit door een mondhygiënist/ paro- preventie is een uitstekende aanvulling op het tandenpoetsen wat u thuis al doet. De mondhygiënist/ paro-preventie maakt uw gebit schoon en behandelt mogelijke problemen aan bijvoorbeeld het tandvlees, de tanden of kiezen. Ook kunnen problemen eerder geconstateerd worden en worden doorgegeven aan de tandarts. Dit kan grotere behandelingen voorkomen. Ook voor uw algehele gezondheid is een goede mondgezondheid belangrijk. Als u een afspraak maakt bij de mondhygiënist/ paro-preventie krijgt u doorgaans ook advies en tips om uw mondgezondheid zo goed mogelijk te houden. Lees hieronder meer of neem direct contact op voor een afspraak bij de mondhygiënist/ paro-preventie.

Wanneer naar de mondhygiënist?

Als u klachten aan uw tandvlees, tanden of kiezen heeft, kan onze tandarts u doorverwijzen naar de mondhygiënist/ paro-preventie. Het is ook mogelijk om preventief en zonder doorverwijzing een afspraak te maken bij de mondhygiënist/ paro-preventie te Leiden. Wij raden het aan om naar de mondhygiënist/ paro-preventie te gaan bij de volgende klachten:

  • Tandplak, tandsteen of aanslag op de tanden;
  • Gevoelige tanden;
  • Rood, gezwollen of bloedend tandvlees;
  • Vieze smaak in de mond;
  • Slechte adem;
  • Vaak gaatjes;
  • Teruggetrokken tandvlees;
  • Loszittende tanden of kiezen.

Behandeling bij mondhygiënist

Een mondhygiënist/ paro-preventie voert werkzaamheden uit die bestaan uit het voorkomen en behandelen van mond- en gebitsproblemen. Zo worden gingivits en parodontitis behandelt om verdere problemen met uw gebit te voorkomen. Naast deze behandelingen kunt u ook ter preventie een mondzorgbehandeling laten uitvoeren. De mondhygiënist/ paro-preventie reinigt dan uw tanden, kiezen en tandvlees voor een optimale mondhygiëne waarmee eventuele tandheelkundige problemen voorkomen kunnen worden. Bovendien krijgt u ook nog advies en tips om uw tanden en tandvlees op de beste manier te verzorgen.

HEEFT U EEN VRAAG OVER MONDHYGIËNIST LEIDEN?

Stel hier de vraag en ontvang binnen 24 uur antwoord op uw vraag van onze mondhygiënist.