Kunstgebit en frameprothese

Kunstgebit en frameprothese in Leiden

Een kunstgebit of frameprothese kan de oplossing zijn als uw tanden door ouderdom, ziekte of slijtage onherstelbaar slecht zijn geworden. De protheses van tegenwoordig zijn zo goed dat het nauwelijks meer opvalt dat iemand een kunstgebit draagt. Dit komt door de hogere kwaliteit en het betere uiterlijk van de kunstgebitten. Het blijft natuurlijk wel een grote verandering. Een kunstgebit of prothese kan de manier waarop u kauwt of spreekt beïnvloeden. 

Een van de meest gebruikte oplossingen voor het vervangen van tanden die ontbreken is een kunstgebit. Een prothese kan worden gebruikt wanneer er een aantal tanden of kiezen, in dit geval is het een partiële prothese, een kunstgebit is een volledige prothese. In plaats van een kunstgebit kan er ook worden gekozen voor een klikgebit. 

Plaat- of frameprothese

Wanneer niet het gehele gebit maar een aantal tanden of kiezen vervangen moeten worden, dan kunt u kiezen uit een plaat- of frameprothese. In tegenstelling tot kronen en bruggen zijn de protheses wel uit te nemen. Een prothese is een uitstekende oplossing wanneer u verloren tanden of kiezen niet door een brug, kroon of implantaat kan laten vervangen. Een prothese kan ervoor zorgen dat u beter kunt kauwen, bijten en spreken. Bovendien verbetert het ook het uiterlijk van uw gebit. 

Een plaatprothese is de goedkopere variant van een frameprothese, maar dit brengt ook nadelen met zich mee. Een plaatprothese leunt in zijn geheel op tandvlees wat tandvleesproblemen kan veroorzaken. Het tandvlees vangt namelijk de kracht van het kauwen op. Ook blijft voedsel eenvoudiger plakken onder een plaatprothese. Dit kan weer leiden tot het sneller ontsteken van uw tandvlees. Een frameprothese steunt voor het grootste gedeelte op uw overgebleven kiezen en tanden en minder op uw tandvlees. Welke voor u het beste is, verschilt per persoon. Vraag Tandartspraktijk Lammenschans voor advies voor uw situatie.

HEEFT U EEN VRAAG OVER KUNSTGEBIT EN FRAMEPROTHESE?

Stel hier de vraag en ontvang binnen 24 uur antwoord op uw vraag.