Implantaten

Implantaten in Leiden

Een implantaat is een kunstwortel die in de kaak wordt geplaatst. Over het algemeen zien de meeste implantaten eruit als een soort schroef. Deze schroef is gemaakt van titanium en zorgt voor een sterke basis voor een kroon, brug of kunstgebit. De schroef is van titanium omdat het lichaam dit zelden afstoot. Dit zorgt ervoor dat het bot er direct tegen kan groeien zodat het implantaat stevig vast zit. Meer over implantaten leest u hieronder.

Gebruik van implantaten

Er zijn verschillende situaties voor wanneer een implantaat gebruikt kan worden. In veel verschillende situaties bij gebitsproblemen kan een implantaat uitkomst bieden, verschillend van steunpunt voor een kreun tot een drukknop onder een kunstgebit. De meest voorkomende situaties bij een implantaat is wanneer een enkele tand of kies ontbreekt of wanneer een brug geplaatst moet worden. Wanneer er één tand of kies ontbreekt wordt het implantaat geplaatst in de kaak waar de tand hoort te zitten. Vervolgens kan een kroon op het implantaat worden vastgelijmd of geschroefd. Een brug wordt geplaatst wanneer er meerdere tanden op rij ontbreken. Een brug is een niet uitneembare vervanging en wordt op meerdere implantaten vastgelijmd.

blank

Wanneer kan een implantaat geplaatst worden?

Als iemand uitgegroeid is (vanaf ongeveer 18 tot 23 jaar) kunnen in principe implantaten geplaatst worden maar er zijn altijd enkele voorwaarden waaraan voldaan dient te worden. Zo moet er voldoende gezond kaakbot zijn, moet het tandvlees gezond zijn en uw lichamelijke gesteldheid moet voldoende zijn. Uw tandarts zal u altijd goed informeren over de mogelijkheden mocht u een implantaat nodig hebben.

Waarom een implantaat?

Dankzij een implantaat kunt u weer een stralende lach krijgen. Daarnaast biedt het nog verschillende andere voordelen. Zo heeft uw kaakbot tanden, of dus implantaten, nodig om vorm te behouden. Zodra u een of meerdere tanden of kiezen mist wordt het kaakbot kleiner en kan de vorm van uw gezicht aangepast worden. Ook andere tanden of kiezen kunnen verschuiven door de ruimte die ontstaat.

HEEFT U EEN VRAAG OVER IMPLANTATEN?

Stel hier de vraag en ontvang binnen 24 uur antwoord op uw vraag.